slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Vojvodina i Srbija Izleti

Manastiri šabačke eparhije

Manastir Petkovica nalazi se u selu Petkovica, u podnožju planine Cer, 35 km od Šapca. Petkovica je ženski manastir, veoma lepo uređen i održavan. Po predanju je zadužbina kralja Dragutina Nemanjića, a prvi zapisi o manastiru datiraju iz turskih popisa iz 1561. godine. Prvobitna crkva porušena je u Prvom srpskom ustanku. Današnja crkva podignuta je 1887. godine, a ktitor je bio Josif Kurtović iz Šapca. Crkva je posvećena Svetoj Petki.

Manastir Radovašnica  se nalazi  ispod planine Cer, na mestu okruzenom stoletnim stablima hrastove, bukove i lipove sume, u selu Radovašnica. Hram Svetih arhangela Mihaila i Gavrila pominje se u najstarijim zapisima sa reke Radovasnice.  Smatra se da je manastir zaduzbina kralja Dragutina Nemanjica, kojije vladao od 1282. do 1316. godine. Manastir na Ceru je pre turskog vremena zauzimao vidno mesto. Bio je sagradjen u raškom stilu od lomljenog kamena, pokriven šindrom.

Manastir Čokešina je pravoslavni ženski manastir koji se nalazi u istoimenom selu, u podnožju Vidojevice na planini Cer, Mačvanski Prnjavor, Eparhija šabačka, Srpske pravoslavne crkve. Do manastira Čokešine se stiže magistralnim putem Loznica – Šabac sa skretanjem u selo Mačvanski Prnjavor, koji je od manastira udaljen 6 kilometara. Udaljenost manastira od Šapca je 34 km.

Slava manastira PetkovicaSlava manastira  Petkovica

Prisustvo manastirskoj službi povodom slave manastira u Petkovici šabačkoj sa posetom manastira Petkovica u Sremu

                                                  

                                              

Jedan od najstarijih fruškogorskih manastira, kako se veruje, nalazi se u ataru sela Ležimir, a prema postojećim istorijskim podacima Sremska Petkovica je i bila metoh, odnosno posed ovog manastira. Iako je manastir proglašen 1990. godine Spomenikom kulture od izuzetnog značaja, te je tom prilikom, stavljen pod zaštitu Republike Srbije. Čini se da je manastir Petkovica na Fruškoj Gori zaista oživeo tek sa dolaskom Mati Antonine, koja se i danas nalaži na njegovom čelu.

Manastir Petkovica nalazi se u selu Petkovica, u podnožju planine Cer, 35 km od Šapca. Petkovica je ženski manastir, veoma lepo uređen i održavan. Po predanju je zadužbina kralja Dragutina Nemanjića, a prvi zapisi o manastiru datiraju iz turskih popisa iz 1561. godine. Prvobitna crkva porušena je u Prvom srpskom ustanku. Današnja crkva podignuta je 1887. godine, a ktitor je bio Josif Kurtović iz Šapca. Crkva je posvećena Svetoj Petki.

Jednodnevni izlet 30.09.2017.

                                                                      TURISTIČKO NASELJE “RELAKS” – KOVAČICA

Manastir Svetih Arhađela Mihajla i Gavrila u Kovilju – rezarvat prirode u

Titelu – muzej naivne umetnosti i Martina Janoša u Kovačici – turističko

naselje “Relax”

 

Program izleta:

U srcu Vojvodine, u tišini prirode, nalaze se skrivena blaga naše zemlje koja nas strpljivo čekaju da ih posetimo i uživamo u njihovim čarima. Prvo nas dočekuje manastir posvećen Svetim Arhangelima Mihajlu i Gavrilu da nam da blagoslov za naše dalje putovanje. Mir i tišinu vojvođanske ravnice, koja mami posetioce da joj se ponovo vrate, upoznaćemo u Titelu, Nakon mira i tišine zaronićemo u svet mašte i šarenolikosti u maloj ušuškanoj Kovačici, gde ćemo se upoznati sa čarima naivne umetnosti i relaksirati u prelepom ambijentu spa centra.

Program putovanja:

NOVI SAD: polazak u 08:00 h sa parkinga kod lokomotive sa glavne železničke stanice.

ŽABALJ: polazak u 08:30 h sa autobuskog stajališta kod srednje škole “22. Oktobar”.

KOVILJ: poseta manastira čija je crkva posvećena Svetim Arhangelima Mihajlu i Gavrilu.

TITEL: poseta “Rezervata prirode” uz pratnju i priču zaposlenih u Rezervetu.

KOVAČICA: poseta muzeja Naivne umetnosti i Muzeja Martina Janoša. Odlazak do Turističkog naselja “Relax”, gde će se uz ručak i odmor na bazenu napraviti duži predah. Povratak preko Zrenjanina gde se planira kratka večernja šetnja po centru grada. Povratak za Žabalj i Novi Sad. Kraj programa.

Krstarenje Savom i Dunavom

Pođite sa nama na da vidite srpsku prestonicu sa Save i Dunava i centar kulture

srpskog naroda Sremske Karlovce

 

BEOGRAD – U svom milenijumskom trajanju, a posebno kada je postao prestoni grad kneževine i kraljevine Srbije, a potom i prestonica južnoslovenskog naroda, Beograd, glavni grad današnje Republike Srbije, primio je, objedinio i oblikovao mnoštvo uticaja.

SREMSKI KARLOVCI – Ne manjeg značaja su i divni Sremski Karlovci, grad od davnina poznat kao grad kulturnog nasleđa i duhovnosti Srba. Danas je još poznat i po vinogradarstvu.

MANASTIR VELIKA REMETA – Jedan je od fruškogorskih manastira čiji je osnivač po predanju bio kralj Dragutin. Pominje se još davne 1562. godine. Crkva je posvećena Svetom Dimitriju koja je jedna od manastirskih slava.

Manastir Beočin-vinarija Šijački-manastir Kuveždin-manastir Jazak-manastir Ravanica (Vrdnik)

Subota 12.08.2017. Jednodnevni izlet

     Program: 

Polazak iz Novog Sada u 09:00h, sa parkinga kod lokomotive. Vožnja do Beočina i istoimenog manastira. Poseta manastira i nastavak vožnje do Banoštora i vinarije Šijački. Doček u vinariji od strane domaćina, degustacija tri vrste vina uz priču domaćina o vinariji i vinima koja proizvode. 

Sledi poseta manastira Kuveždin, koji  se nalazi u mestu Divoš. Put kroz centralni deo Fruške gore nas vodi do manastira Jazak, koji se nalazi u  istoimenom mestu. Potom sledi vožnja do Vrdnika u kome se nalazi istoimeni manastir, koji je poznat još kao Ravanica. Nakon Vrdnika sledi povratak za Novi Sad. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima. Kraj programa.

Cena izleta: 1.350,00 din

Cena rađena na bazi 35 putnika

Cena izleta obuhvata:

 - prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji

 - usluge licenciranog pratioca grupe

 - degustaciju u vinariji Šijački - 300 din

 

BEOGRAD IZ DRUGOG UGLA

JEDNODNEVNI IZLET 

Podjite sa nama na izlet u prestonicu Srbije i otkrijte neispricane price Beograda 

 Otkrijte Beograd iz drugog ugla. Glavni grad Srbije koji je šaroliko i veoma posebno mesto. Grad na dve reke, veoma burne istorije, jedan od najstrašnijih u Evropi. Njegova istorija traje punih 7000 godina. Grad u kom je svako dobrodošao i koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Beograd je pun inspiracije i neiscrpan izvor energije. Otkrijte sa nama Beogradski glamur, na raškrscu Evropskih puteva, koji slavi jedinstvenu kombinaciju kulture, arhitekture i prirodnog spoja istocnjacke strasti i evropske prefinjenosti. Polazak iz Novog Sada u 9h kod Lokomotive. Vožnja kroz pitomu ravnicu Vojvodine uz upoznavanje istorije i kulture ovih prostora. Dolazak u Beograd. Voznja do Hrama Svetog Save, jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu. Upoznacemo se sa njegovom istorijom i znacajem. Nakon obilaska hrama nastavak voznje do Skupštine Srbije, stare osmatracnice iz Prvog svetskog rata. Sledi poseta crkvi svetoga Marka u kojoj se nalaze mošti najmocnijeg Nemanjica, cara Dušana Silnog. U kriptama ove crkve su takodje svoj vecni mir našli poslednji članovi dinastije Obrenović . Nakon obilaska crkve sledi lagana šetnja do Trga Republike, tu se upoznajemo sa Narodnim muzejem, Narodnim pozorištem, spomenikom kneza Mihaila Obrenovića… Sledi slobodno vreme za mali predah i osveženje. Polako nastavljamo šetnju i istrazujemo pešacku zonu Beograda, čuvenu Knez Mihailovu ulicu. Videćemo knjižaru u kojoj je radio najpoznatiji knjižar Beograda Geca Kon, zatim Srpsku akademija nauka i umetnosti, Delijsku česmu, Kapetan- Mišino izdanje...Nakon toga proćićemo pored najstarije kafane u Beogradu, Ljubićinog konaka i posetiti Sabornu crkvu. Nastavak šetnje po Kalemegdanu, obilazak kamena na mestu gde su Turci predali kljuceve Beograda, spomenika bratstvu izmedju Srbije i Francuske,Pobednika, Damad Ali pašino turbea, crkva Ružica... Sledi slobodno vreme za individualno istraživanje i ručak. Povratak za Novi Sad u 20 h. 

CENA PROGRAMA:

ARANŽMAN SADRŽI: 
Prevoz modernim, turistickim autobusom sa audio video opremom i klimom 
Obilasci prema programu 
Usluge licenciranog turistickog vodic i troškovi organizacije putovanja 

ARANŽMAN NE SADRŽI: 
Individualne troškove putnika 

PROGRAM JE RAÐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA  

TEMATSKA TURA ZNAMENITE ŽENE NOVOG SADA 

Ko je stvarao topli dom za novosadske uspešne trgovce, političare,pesnike? Za kim su se okretali na  korzou? Ko je svojim stihovima lomio muška srca? Majke, lepotice, ali pre svega umne i obrazovane  dame,supruge, govornice, produhovljene dobrotvorke i još mnogo toga su upravo bile žene Novog  Sada. Ove dame ostavile su nemerljiv doprinos kulturnom ambijentu Novog Sada. Istorija se ne nalazi  samo u knjigama, nego i u samom gradu. Novi Sad nam priča priču o značajnim Novosadjankama.  Saznajmo koja su mesta gde su živele i radile. Budimo svedoci istorije. U našem gradu još uvek  postoje prozori sa kojih su one gledale i vrata na koja su ulazile u svoje domove. Zaustavimo se pored  tih mesta i setimo se ovih izuzetnih žena. Malo toga je o njima zabeleženo, još više zaboravljeno.  Podsetimo se nepravedno zaboravljenih Novosadjanki.  Pratite Putokaz 021 i ne dozvolite da ove izuzetne žene ponovo budu zaboravljene. Pridružite nam se u laganoj šetnji u kojoj ćete saznati ko su bile žene koje su svojim uticajem i radom  obeležile istoriju Novog Sada.Na kraju šetnje opustite se uz po još koju životnu pricu dok ispijate  Bermet (vino koje se služilo na carskim dvorovima) i uživate u kuglofu (jednom od najstarijih  modeliranih kolača na svetu). 

CENA ŠETNJE: 350 DIN PO OSOBI 

Fakultativan odlazak u restoran na degustaciju bermeta i kuglofa (vino i poslastica u  kojima su nekada uživale novosadske dame) -      dinara po osobi 

*** minimum 10 osoba za realizaciju programa*** 

Za datume realizacije raspitati se u agenciji 


 

SOMBOR SUBOTICA PALIĆ

 Polazak u jutarnjim časovima. Vožnja kroz idili bačkih sela. Upoznavanje sa istorijom i kulturom  Vojvodine i Bačke. Vojvodina je Evropa u malom, u njoj živi i prožima se skoro 30 različitih  nacija. Ravnica Bačka je jedna od najplodnijih zemljišta u Evropi. U ovom programu ćemo  istražiti dva njena bisera arhitekture i kulture. Dolazak u Sombor, jedan od najželinijih gradova u celoj Srbiji. Poseta impozatnom županijskom  zdanju. Utisak koje će na vas ostaviti ovo zdanje nadmašuje slika bitka kod Sente koja se nalazi  unutar kompleksa. Tokom ove bitke 1697. godine vagala se sudbina ovog dela Evrope. Sa jedne  strane su se borili austrijanci pod vodstvom, još uvek mladog i neproslavljenog princa Eugena  Savojskog, a sa druge strane je bila turska armija pod vodstvom sultana Mustafe II. Posle  izuzetne pobede austrijanaca dolazi do potpisivanja Karlovačkog mira. Po uslovima ovog mira  cela Madjarska je prešla u ruke austrijanaca i od tada oni uporno nadiru na jug. Sledi razgledanje starog jezgra i uživanje u miru koje ono pruža: Srpska čitaona, kuća Laze  Kostića, gradska kuća, galerija “Milan Konjović”…  Nakon razgledanja sledi slobodno vreme i nastavak vožnje do Subotice. Subotica je grad u kom se nalazi najveća koncetracija secesijske arhitekture u Srbiji. Do pre pola  veka bila je najveći grad u Vojvodini. Po dolasku posećujemo gradsku kuću, u kojoj se kriju  mnogi prelepi secesijski motivi. Nakon obilaska gradske kuće sledi razgledanje starog jezgra: spomenik caru Jovanu Nenadu, Plavoj i zelenoj fontani, Sinagoga, Katedrala Marije Avilske…  Slobodno vreme za istraživanje ovog prelepog grada. Polazak za Palić, kraća pauza za kafu ili šetnju pored jezera. Povratak za Novi Sad. 

TERMIN: 
CENA PROGRAMA:    dinara 

POLAZAK IZ NOVOG SADA 

MOGUCNOST POLASKA IZ BEOGRADA UZ DOPLATU ZA TRANSFER ( MINIMUM 15 PUTNIKA) 

ARANŽMAN SADRŽI: 
Autobuski prevoz na relaciji prema programu 
Obilaske prema program 
Usluge profesionalnog turistickog vodica. 
Organizaciju putovanja 
Ulaznica za Županijsko zdanje (poseta slici Bitka kod Sente) u Somboru. 
Ulaznica za gradsku kucu u Subotici.  


 

LALINE PUTOŠESTVIJE

  Sastanak i polazak grupe u 9:00. Vožnja po valovitim obroncima Fruške gore.  Upoznavanje sa dogadjajima i junacima davno prohujalih vremena, od starih Rimljana  preko Franaka pa do Srba … 
Dolazak u manastir Hopovo. Manastir je drevna svetinja koju je osnovao Maksim  (Ðorde) Brankovic. Bio je sedište pismenosti u XVI veku. Tada su Srbi iz Beograda  dolazili u ovaj manastir na opismenjavanje. Veliki Dositej Obradovic je boravio u ovom  manastiru 3 godine, ovde je razvio svoj oštri um i glad za znanjem. Lagana vožnja do Manastira Grgeteg. Nalazi se ugnežden izmedu brda Fruške gore i  malog seoceta Neradin. Po legendi je zadužbina velikog ratnika Zmaj Ognjenog Vuka.  Današnji jedinstveni ikonostas raden u mermeru i kovanom gvoždu je oslikao cuveni  akademski slikar Uroš Predic. U ovom manastiru je iguman bio Ilarion Ruvarac, jedan  od oceva srpske istorijske misli.Nakon obilaska manastira vožnja do manastira  Krušedol, najvažnijeg i najznacajnijeg manastira na Fruškoj gori. Manastir je bio dva  veka sedište mitropolije. Zadužbina je despotske porodice Brankovic. Predviden je da  bude mauzolej ove cuvene porodice. Ispostavilo se da je postao mnogo više! Postao je  vecno pocivalište srpskih velikana. Ovde pocivaju ostaci: patrijarha Arsenija III,  Arsenija IV, kralja Milana Obrenovica, kneginje Ljubice, vojvode Stevana Šupljikca... Posle obilaska manastira, vožnja do Sremskih Karlovaca, prelepog malog usnulog baroknog gradica. Grad je poznat kao sedište srpske kulture, prosvete i po izuzetnom  vinu. Dva veka je grad bio sedište srpskih mitropolita i patrijarha. Na neki nacin ovde je  zapaljena buktinja obrazovanja koja i danas gori -  najstarija gimnazija u Srbiji, Branko  Radicevic. Obilazak palata: Stefaneum, bogoslovije Arsenije Sremac, Crkveno  narodnih fondova, patrijaršije, magistrata... Poseta jednoj od najboljih vinarija u Sremskim Karlovcima. Degustacija cuvenog  Bermeta, vina koje je posluživano na dvorovima Evrope a pravi se samo ovde. 
Krace slobodno vreme. Povratak u Novi Sad. Kraj izleta. 
Za tacan datume realizacije raspitati se u agenciji 
CENA PROGRAMA:    din 
Ukljuceno u cenu 
Prevoz modernim, turistickim autobusom sa audio video opremom i klimom 
Degustacija bermeta u vinariji Bajilo 
Obilasci prema programu 
Usluge licenciranog turistickog vodic i troškovi organizacije putovanja 

KOJE TAJNE KRIJE PETROVARADINSKA TVRĐAVA

Okrijte tajne koje krije Petrovaradinska tvrđava. Tajne u koje su uzidani snovi, želje i životi njenih graditelja. Petrovaradinsku tvrđavu su gradili ugledna imena vojne arhitekture austrijske carevine čitavih 88 godina. Poslušajte priče o “Gibraltaru na Dunavu”. Otkrijte ko je sve boravio i pokušavao da osvoji današnji simbol Novog Sada i Petrovaradina. Krenite sa nama u šetnju i prošetajte skoro u potpunosti očuvanim podgrađem tvrđave, zamišljajući kako je ovo mesto izgledalo tokom 18. i 19. veka. Iskoristite jedinstvenu priliku da očima vojnika doživite ovo čudo vojne arhitekture.
Provedite 2 prijatna sata u potpuno drugačijoj šetnji sa dragom osobom. Naš vodič će vam otkriti tajne koje krije podgrađe i gornja tvrđava. Pored šetnje postoji i mogućnost ulaska u podzemne vojne galerije koje su pod ključem Muzeja Grada. Dođite da se upoznamo, družimo i saznamo nešto.

Cena šetnje podgrađem i tvrđavom -  dinara
Fakultativan obilazak podzemnih galerija - dinara.

KOJE TAJNE KRIJE NOVI SAD

Novi Sad je neverovatno mesto gde se cela Evropa susreće! U ovom prelepom gradu čije ime označava rast- stvaranje, prepliću se stvaralačke tekovine skoro 30 različitih nacija. Otkrijte neverovatnu priču o gradu i ljudima koji su ga stvorili!
Upoznavanje sa istorijom i kulturom grada. Novi Sad je grad kulture, raznovrsnosti i tolerancije. Pored božanske reke Dunav u senci druge po veličini tvrđave u Evropi-Petrovaradina razvio se trgovački i zanatlijski centar Novi Sad. Grad koji je poznat i kao srpska Atina. Ovaj naziv dobio je po mnogim kulturnim institucijama koje se nalaze u našem gradu, Matica Srpska-najstarija kulturna institucija u Srbiji, Srpsko narodno pozorište-najstarije profesionalno pozorište u Srbiji,Zmaj Jovina gimnazija- druga po starosti gimnazija u Srbiji...
Započinjanje pešačke ture - obilazak starog jezgra u okviru kojeg će se obići: Trg galerija, palata Habag, galerija Matice Srpske, galerija Spomen zbirka Pavla Beljanksog, ostaci jermenske crkve, trg Maldenaca, nekadašnji hotel Central, Parčetićeva palata, Adamovićeva palata, Sinagoga, trg Slobode, gradska kuća, nekadašnji Grand hotelom Majer, nekadašnja poslastičarnica Dornšteter, katolička crkva Ime Marijino, spomenik Svetozaru Miletiću, Kafana kod Lipe, kuća Save Vukovića, učiteljski konvikt, najstarija bolnica u Novom Sadu, Nikolajevska crkva, Matica Srpska, pravoslavna saborna crkva sv. Đorđa, Zmaj Jovina ulica, Vladičanski dvor, najstarija kuca u Novom Sadu-kuća kod Belog Lava, Kuća sa đuletom, kafana kod crnog Jarca, Dunavski park, Muzej Vojvodine, Banovina i jos mnogo toga...
CENA PO OSOBI: 350 DINARA
Za datume realizacije raspitati se u agencij

VOJVOĐANSKO VEČE

Vojvodinu, smeštenu na jugoistoku plodne i prostrane Panonske nizije, u najsevernijem delu Srbije, mnogi nazivaju „žitnicom” Evrope. Vojvodinu su tokom duge istorije nastanjivali razni narodi i etničke grupe, negujući i obogaćujući svoju živopisnu multikulturalnost do danas. Vojvodina je „duša” Srbije, koja ponosno čuva i neguje tradiciju i iskonske vrednosti, duboko utkane u “uspavanim” selima, varošicama i pitomim gradovima. Glavni grad Vojvodine, Novi Sad, nosi ime „srpska Atina” i centar je kulturnih zbivanja regiona. Sa više od 25 različitih nacionalnih zajednica, Vojvodina je jedno od etničkih najrazvijenijih područja Evrope, u kome je svaka zajednica „čuvar” upečatljivog kulturno-istorijskog i duhovnog nasleđa. „Vojvođansko veče“ je veseo događaj u Novom Sadu ili okolnim salašima i čardama u trajanju od oko 3 sata, koji obiluje mnoštvom sadržaja i ličnih doživljaja posetilaca nadahnutih autentičnim folklornim igrama, pesmama, živopisnim narodnim nošnjama, odličnom hranom i zabavom, približavajući multikuluturalne odnose, običaje, tradiciju, folkor i gastronomiju koje krase Vojvodinu. Posetioci prisustvuju uzbudljivim nastupima kulturno umetničkih društava i orkestara sa područja Vojvodine i humorističkim sadržajima, uživajući u specijalitetima vojvođanske kuhinje. Posetioci su tokom Vojvođanske večeri dobrodošli da se, uz pomoć lokalnih učitelja i igrača folklora, oprobaju u osnovnim koracima tradicionalnih vojvođanskih igara, obuku delove narodne nošnje i ovekoveče svoje nezaboravno druženje i gostoprimstvo domaćina.
Cena : 30 EUR po osobi /Minimum 25 učesnika/; 25 EUR po osobi /Minimum 45 učesnika/;
Uključeno : piće dobrodošlice, vojvođanski meni – mesni ili vegetarijanski, nastup kulturnoumetničkog ansambla i orkestra, podrška i logistika TA Panacomp zemlja čuda
Rok prijave : 15 dana pre Vojvođanske večer

VIMINACIJUM 2

Poseta nekadašnjeg rimskog grada i znacajnog vojnog logora Viminacijum, koji obuhvata više od 450 hektara šire gradske i 220 hektara uže gradske teritorije, predstavlja izuzetan dozivljaj svakom posetiocu, omogucavajuci obilazak luksuznih termi sa podovima oblozenim mozaicima i zidovima oslikanim freskama izuzetne lepote, Carski mauzolej i istrazene grobove, kao i veliki broj pronadjenih eksponata.Viminacijum je u 2. veku n.e. bio glavni odbrambeni punkt ovog dela limesa, pa je stoga u njemu, od Filipa I do Galijena, bio kovan i carski novac od srebra. Opljačkan i uništen sredinom 5. veka, Viminacijum je ostao zaboravljen pod zemljom kao Pompeji, koji su 79. godine nestali pod naletom lave iz Vezuva. Ta analogija, ali i činjenica da ostaci rimskog grada i znacajnog vojnog logora predstavljaju svetski kulturni dragulj, razlog su što je Viminacijum dobio naziv balkanski Pompeji. Program : Polazak sa Zemunskog keja u 09,00 casova i prijatna voznja luksuznim hidrokrilnim brodom u trajanju od oko 1,5 sat do arheoloskog nalazista Viminacium, prolazeci pored romanticnog usca Save u Dunav i uz lepu obalu mocne reke. Poseta arheoloskom nalazistu i uzivanje u upoznavanju istorijskog kompleksa izuzetne vrednosti, nakon cega sledi predavanje o “tajnama” rimske kuhinje sa aktivnim ucescem gostiju. Bogat tradicionalni rucak sa ukljucenim domacim napitcima. Krace slobodno vreme za setnju i licni program. Popodnevni polazak za Beograd sa vecernjim dolaskom /voznja hidrogliserom u trajanju od oko 1,5 sat/. Kraj programa.
Cena 160 EUR Minimum : 25 ulesnika
Svakodnevni polasci u periodu od 01. aprila do 30. novembra
Uključeno : hidrokrilni brod na relaciji Beograd – Viminacium – Beograd, ulaznica za arheolosko nalaziste sa arheoloskom radionicom, rucak, predavanje o rimskom kulinarstvu, strucno vodjstvo i PANACOMP logistika.

VIMINACIJUM 1

Poseta Viminacijuma, nekadašnjeg rimskog grada i znacajnog vojnog logora, koji obuhvata više od 450 hektara šire gradske i 220 hektara uže gradske teritorije, predstavlja izuzetan doživljaj svakom posetiocu, omogućavajući obilazak luksuznih termi, sa podovima obloženim mozaicima i zidovima oslikanim freskama izuzetne lepote, Carski mauzolej i istražene grobove, kao i veliki broj pronađenih eksponata. Viminacijum je u 2. veku n.e. bio glavni odbrambeni punkt ovog dela limesa, pa je stoga u njemu, od Filipa I do Galijena, bio kovan i carski novac od srebra. Opljačkan i uništen sredinom 5. veka, Viminacijum je ostao zaboravljen pod zemljom kao Pompeji, koji su 79. godine nestali pod naletom lave iz Vezuva. Ta analogija, ali i činjenica da ostaci rimskog grada i značajnog vojnog logora predstavljaju svetski kulturni dragulj, razlog su što je Viminacijum dobio naziv balkanski Pompeji.
Program : Polazak sa Zemunskog keja u 08,30 časova i prijatna voznja komfornim brodom u trajanju od oko 2,5 sata do arheološkog nalazista Vinča, koje datira u vreme od pre 5000 godina, prolazeći pored romantičnog ušća Save u Dunav i lepom moćnom rekom. Poseta arheološkog nalazišta i arheološka radionica, pod stručnim vodjstvom domaćina-arheologa, sa aktivnim učešćem gostiju. Nastavak putovanja autobusom do Smedereva i panoramsko razgledanje, sa kratkim folklornim programom. Bogat tradicionalni ručak sa uključenim domaćim napitcima. Vožnja do Viminacijuma, značajnog rimskog vojnog logora iz 2. veka i razgledanje. Kraće slobodno vreme za šetnju i uživanju u istorijskom kompleksu izuzetne vrednosti ili predavanje o “tajnama” rimske kuhinje. Popodnevni polazak za Beograd sa večernjim dolaskom /vožnja autobusom u trajanju od 1,5 sat/. Kraj programa.
Cena: 115 EUR Minimum : 25 učesnika
Svakodnevni polasci, na upit!
Uključeno : brod na relaciji Beograd -Vinca, ulaznica za arheološko nalazište Vinču, sa arheoloskom radionicom, razgledanje tvrđave i grada Smedereva, ručak, ulaznica za Viminacijum i predavanje o rimskom kulinarstvu, vožnja autobusom na relaciji Vinča-Smederevo-Viminacijum- Beograd, PANACOMP logistika i stručno vođstvo.
ROK PRIJAVE : 30 dana pre polask

VELIKA PLANA I MANASTIR KOPORIN

MANASTIR KOPORIN, TRADICIONALNO NASELJE MORAVSKI KONACI
Polazak autobusom visoke turističke klase u 09,00 časova ispred Sava Centra u Beogradu i vožnja autoputem do Velike Plane. Oko 11,00 časova obilazak Manastira Koporina. Vožnja do tradicionalnog naselja “Moravski Konaci” i doček dobrodošlice. Razgledanje mini ento zbirke i drugih autentičnih sadržaja ovog mesta bogatog romantikom i očuvanom tradicijom. Oko 13,00 časova tradicionalni ručak, posle koga sledi zabavni i opuštajući sadržaj : šetnje, odmor, tradicionalne srpske igre… Oko 18,00 polazak za Beograd. Dolazak u Beograd i završetak programa.
Cena : 60 EUR
Minimum : 20 učesnika

Uključeno: prevoz autobusom visoke turističke klase, razgledanje manastira Koporin, posetu etnoparka “Moravski Konaci”, bogat tradicionalni ručak, folklorno-rekreativni i zabavni program.

TURA NIKOLA TESLA

Celodnevna tura
Priča o Teslinim putevima počinje pre više od jednog veka, kada je početak proizvodnje električne energije otvorio novo poglavlje u istoriji savremenog sveta. Jedan od najpoznatijih muzeja u Beogradu je Muzej Nikole Tesle, koji čuva dragocenu zaostavštinu čuvenog pronalazača, genija i vizionara Nikole Tesle. Međutim, priča o velikom prijateljstvu između Nikole Tesle i Đorđa Stanojevića koje je ostavilo dubok trag na kompletan industrijski razvoj Srbije je manje poznat. Profesor Stanojević je krajem 19. i početkom 20. veka bio jedan od vodećih naučnika – astrofizičar, meteorolog i rektor univerziteta u Beogradu. Zahvaljujući Đorđu Stanojeviću je Tesla proveo čuveni dan u Beogradu, juna 1892. godine. Njihovo prijateljstvo je otvorilo maloj i siromašnoj državi Srbiji put modernizacije i samo četiri godine posle izgradnje velikih postrojenja na Nijagarinim vodopadima je napravljena hidroelektrana “Pod gradom” u Užicu. Stanojević je izgradio ukupno 10 hidroelektrana u Srbiji po Teslinim principima polifaznih struja, koje su osvetljavale Srbiju, a danas su jedinstveni živi muzeji. Zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti i sjajnim idejama, Nikola Tesla nam je ostavio fascinantno nasleđe – on je verovao da ćemo razviti načine da vidimo misli i da će ljudi komunicirati svojim mislima, opisao je način na koji će se početi koristiti sunčeva energija pomoću antene, nagovestio je da će nam biti moguće da električnom energijom kontrolišemo vreme, predvideo mašine koje će učiniti rat nemogućim… i omogućio revolucionarna dostignuća i otkrića koja su promenila istraživački pristup budućim generacijama. “Postoji nešto u meni što je možda iluzija, kao što je često slučaj sa mladim oduševljenim ljudima, ali ako bi bilo sreće da ostvarim neke od mojih ideala, to će biti na dobrobit čitavog čovečanstva. Ako se te nade obistine, najuzbudljivija misao bi bila da je to delo jednog Srbina. Živelo Srpstvo! … “Energija jedne misli može da odredi kretanje svemira” Nikola Tesla. Budite deo putovanja koja najbolje dočaravaju život, tajne i kreativna dela Nikole Tesle i Đorđa Stanojevica u prošlom veku
Nikola Tesla Tura 1 – Celodnevna tura Beograd
Jutarnja poseta Muzeju Nikole Tesle sa izuzetno autentičnim iskustvom “Električnog menija”, koji će biti poslužen u Hotelu Square Nine u Beograd i najbolje dočarava specijalno dizajniran meni koji sadrži neobične specijalitete pripremljene za gospodina Nikolu Teslu, povodom 150. redovne sednice Privrednog kluba u Čikagu, 13. maja 1899. godine u Auditorium Hotelu. “Teslin strujni meni” : sveže školjke sa čipsom od gambora i penom od limuna, bistra supa od patke poslužena sa želeom od odležalog šerija, špargle u holandez sosu sa penom od parmezana, Tesla šerbet, pečeni fazan sa rimskom salatom, goveđi file sa šampinjonima, slaninom i tortom od paradajza, torta, sir, voće, kafa….
Cena : 55 EUR po osobi Minimum : 2 učesnika
Uključeno : ulaznice za Muzej Nikole Tesle, ” Teslin električni meni” u Hotelu Square Nine Beograd, profesionalno turističko vođstvo

SRPSKA SLAVA, SVADBA I STARI ZANATI

SRPSKA SLAVA, SRPSKA SVADBA I RADIONICE STARIH ZANATA I RUKOTVORINA
Slava i svadba, uz stare zanate Srbije čine deo životnog ciklusa i odražavaju društvene odnose – privredne, srodničke, duhovne i verske. Srpska Slava veliča porodičnog svetitelja – krsno ime i označava dan kada su naši preci i praoci primili Hristovu veru i krstili se u ime Svete Trojice, određujući identitet i matricu srpskog naroda. Slava se u godišnjem ciklusu praznovanja duha zajedništva prenosi sa generacije na generaciju i predstavlja neraskidivu nit Pravoslavlja, čineći shvatljivim spoj sa drevnim svetiteljima i hrišćanskim mučenicima. Značaj srpke slave je uzajamno jedinstvo u porodici, selu i gradu, određeno kulturnim i intelektualnim crtama u razvoju srpskog bića, koje su ga okupile, očuvale i omogućile njegovu dugovečnost. Slavljenje Slave u Srbiji je trajalo /traje/ tri dana. Danas su slavski i svadbeni običaji nešto promenjeni i obuhvataju verske obrede, svetkovanje, igru i rituale kada domaćin tradicionalno otvara vrata svog doma i dobrodošlicom dočekuje sve goste – prijatelje, kumove, rođake, susede, novorođene …. oživljavajući sjaj svog porekla i lepotu duhovnog radovanja. Osećanja svečara su ispunjena najplemenitijim pobudama i izražavaju radost i želju domaćina da svoje goste srdačno dočekaju za trpezom koju je “Bog dao” i domaćin uz molitvu pripremio. Postoji mnoštvo lepih zdravica kojima se domaćin – svečar obraća svojim gostima i sa gostima razmenjuje najlepše želje, tražeći blagoslov Hrista Boga i pravoslavnih Božijih svetitelja. Tradicionalna svadba u Srbiji se u prošlosti obavljala s jeseni tokom nekoliko dana i obuhvatala je mnoštvo priprema, predradnji i pažljivo planiranih rituala, koje su preduzimali i obavljali svi članovi porodice. Zavisno od odabranog područja, posetiocima su na raspolaganju doživljaji bačke svadbe, sremačke svadbe, šumadijske svadbe, vlaške svadbe, šopske svadbe, starovlaške svadbe, timočke svadbe, prizrenske svadbe, goranske svadbe i drugih oblika svadbenih običaja i rituala u Srbiji.
Zanati su ugroženo kulturno nasleđe u Srbiji, koje značajno obogaćuje naše ture, podsećanjem na istorijsku i kulturnu vrednost tradicije starih zanata i isticanjem uloge zanata za održivi razvoj modernih ljudskih zajednica. Osim toga, negujući i prenoseći tradiciju, nastojimo da pružimo podršku društvenom statusu i ekonomskoj održivosti zanata i zanatlija u Srbiji. Brojni običaji jedinstvenog kulturnog nasleđa Srbije – srpske slave, srpske slave i starih zanata i rukotvorina su dobro očuvani do danas i očekuju sve koji žele da ih otkriju…
Gospod će nesumnjivo blagosloviti i ojačati srpski narod koji poštuje, neguje i nastavlja svoju tradiciju, kao i one koji žele da je bliže upoznaju, Dobrodošli na srpsku slavu, svadbu i radionice starih zanata i rukotvorina ! Turistički paketi srpske slave, srpske svadbe i radionica starih zanata i rukotvorina se organizuju u bliskoj saradnji sa istraživačima kulturnog nasleđa, u posebno odabranim turističkim objektima i odredištima koji omogućavaju najbolje uslove za odlično predstavljanje i razumevanje dobroočuvanih običaja i kulturnog nasleđa Srbije – salaši, tradicionalna naselja, seoska turistička domaćinstva, poznati restorani u Srbiji…
CENA : 30 EURA
 

SREMAČKA SVADBA

Ovaj jedinstveni paket aranžman je namenjen ljubiteljima dobro očuvanih običaja i nasleđa Srbije i Srema, koji žele da lično učestvuju u doživljaju kulturne riznice Srema Jutarnji susret -10,00 časova u Sremskim Karlovcima, srpskom duhovnom, kulturnom, romantičnom i obrazovnom središtu i doček dobrodošlice u luksuznom hotelu Premier President. Oblačenje mladenaca u svečane građanske kostime, koji predstavljaju kulturu i običaje 19. veka, uz “kićenje” gostiju odgovarajućim elegantnim detaljima – lepezama, rukavicama i šeširima. Šetnja lepo uređenim baroknom centrom Sremskih Karlovaca – razgledanje Patrijaršijskog dvora i raskošne bašte, Crkve Svetog Nikole, Fontane kod četiri lava /sa zamišljanjem želje u cilju čuvanja i ispunjenja legende/ i fotografisanje – photo session kod odabranih lokacija. Poseta čuvene radionice kuglofa – dobitnika brojnih nagrada za izradu kolača sa dobro očuvanom tradicijom, koja obuhvata brojne prirodne sastojke, lekovito bilje i začine. Doček dobrodošlice sa čuvenim bermetom i obuka u pripremanja kuglofa pod nadzorom iskusne lokalne domaćice – dobitnice brojnih priznanja za kvalitet originalnog kuglofa. Priprema kuglofa od strane gostiju koji ispunjavaju želje mladenaca, dok oni bezbrižno piju čuveno vino bermet i iskazuju svoje želje o vrsti kuglofa žele da im gosti pripreme. Poseta obližnje vinarije i degustacija nekoliko vrsta čuvenih fruškogorskih vina u autentičnom vinskom podrumu, uz tradicionalno posluženje. Preuzimanje ispečenog kuglofa. Vožnja blagim padinama Fruške gore do sela Neradin. Vožnja svečano ukrašenim kočijama do uzvišenja na kome se nalazi čuveni rustični Perkov salaš. Doček dobrodošlice domaćina u tradicionalnoj sremačkoj nošnji sa toplom raženom pogačom i domaćom rakijom/sokom od zove. Bogat tradicionalni ručak, uz muzički program i folklornu i muzičku radionicu – učenje igranja kola i sviranja na tradicionalnim instrumentima /frula, kaval, tamburica…./ Zajednički “nastup” mladenaca i gostiju, uz završnicu u kojoj učestvuju domaćini i Panacomp zemlja čuda stručno osoblje – muzičari i umetnici koji su učestvovali u radionicama i svečano posluženje zajednički pripremljenog kuglofa. Kasno popodne završtak programa Sremačke svadbe /presvlačenje i vraćanje kostima organizovano/.
Cena : 120 EUR po osobi Minimum 10 učesnika
Uključeno : najam kostima za mladence, detalji opreme za goste /suvenir/, radionica kuglofa i pripremljen kuglof, degustacija vina sa tradicionalnim posluženjem, vožnja kočijama, bogat tradicionalni ručak na salašu, muzički program, folklorne i muzičke radionice, Panacomp logistika i podrška

SIRMIJUM I ZMAJ OD NOĆAJA

Jutarnji polazak iz Novog Sada/Beograda i vožnja autobusom turističke klase Sremske Mitrovice. Doček dobrodošlice kustosa-istoričara u Muzeju Srema i razgledanje redovne istorijsko-arheološke postavke. Nastavak razgledanja kompleksa rimske Carske palate Sirmijuma, koja je doživela svoj vrhunac od vremena Augustovog pohoda na Ilirik, 33. p.n.e. do 582. godine, kada pada pod vlast Avara. Ragledanje centra za posetioce Sirmijuma, koji obuhvata ostatke fresaka, mozaičkih podova, vila, termi, žitnice, akvadukta… Vožnja do Mačvanske Mitrovice i doček dobrodošlice u prijatnom Etno Zdaniju Čupića Zmaj od Noćaja, nazvanom po čuvenom vojvodi Prvog srpskog ustanka – Stojanu Čupiću, čiji se junački život, čast i ustanički poduhvati vezuju za ovaj kraj Mačve. Bogat tradicionalni ručak. Predavanje o Zmaju od Noćaja, razgledanje etno ambijenta koji čuva sećanja na pretke i duh srednjovekovnih utvrđenja, izložbe narodnih nošnji, poljoprivrednih alata, starih fotografija, oružja i elemenata autentičnog kulturnog nasleđa. Kasni popodnevni polazak, večernji dolazak i završetak programa.
Cena 49 EUR po osobi Minimum 25 učesnika
Uključeno : prevoz autobusom turističke klase, ulaznice i spomen-suvenir za Muzej Srema i Carsku Palatu Sirmijum, bogat tradicionalni ručak u Etno Zdaniju Čupića Zmaj od Noćaja, Panacomp logistika i profesionalno vođstvo

PUTEVIMA FRUŠKE GORE

Celodnevna tura
Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima i vožnja do Sremskih Karlovaca. Razgledanje lepo uređenog baroknog centra – Patrijaršijski Dvor, Saborna Crkva Svetog Nikole, Trg Branka Radičevića, Gimnazija, Fontana kod cetiri lava. Poseta Muzeja meda, kratko predavanje o kulturi življenja upotrebom pčelinjih proizvoda i degustacija meda i čuvenih vina u autentičnom vinskom podrumu. Nastavak vožnje do Manastira Krusedola, razgledanje… Vožnja do Manastira Grgetega i razgledanje. Tradicionalni ručak na Perkovom salašu uz zanimljiv program u salašarskom stilu. Razgoledanje etnografske zbirke drevnih alata. Popodnevna poseta Manastira Hopovo i voznja autoputem do Beograda, sa dolaskom na mesto polaska u večernjim časovima.
Cena 65 € Minimum 20 učesnika
Rok prijave: 15 dana pre polaska
Uključeno: prevoz turističkim autobusom, ulaznica u muzej Meda i vina, degustacija meda i vina sa tradicionalnim posluženjem, poseta manastira Krušedol, Grgeteg i Novo Hopovo, tradicionalni ručak na Perkovom salašu, PANACOMP Logistika i profesionalno vođstvo

OKREPLJUJUĆE VALJEVO

Polazak iz Beograda u 8:00 časova i vožnja do Valjeva. Obilazak Manastira Ćelije / 13. vek/ i umetničke radionice ikona. Vožnja do vidikovca vrha planine Povlen, na kome se nalazi spomenik heroju Stevanu Filipoviću i uživanje u nesvakidašnjem horizontu i lepoti vrhova valjevskih planina. Poseta seoskom domaćinstvu koje se bavi proizvodnjom tradicionalnih mlečnih proizvoda /domaći sir i kajmak/ i posluženje. Vožnja do centra Valjeva i tradicionalni ručak u restoranu na reci Gradac, uz staru vodenicu, koja melje brašno kao u prošlim vremenima. Uživanje u svežini vode i tradicionalnoj očuvanoj arhitekturi u lepom okruženju, uz muzički program. Nakon ručka, setnja kroz Tešnjar, starinsku četvrt Valjeva i poseta Muselimovog konaka i izlozbe u Gradskom muzeju. Pozdravno posluženje u tradicionalnom stilu /kozji sir i dimljena pršuta/ i kasno-popodnevni polazak za Beograd. Dolazak u večernjim časovima i kraj programa.
Cena: 85 EUR Minimum : 6 učesnika
Polasci svakodnevno, na upit Uključeno: prevoz autobusom turističke klase, obilazak manastira Celije i umetničke radionice ikona, osveženje u tradicionalnom domaćinstvu, tradicionalni ručak uz muzički program, ulaznica za Muzej u Valjevu, tradicionalno posluženje, PANACOMP logistika i profesionalno vodjstvo

NOVOSADSKA POTRAGA ZA BLAGOM

Jutarnji polazak iz Beograda i vožnja do Novog Sada. Celodnevne avanturističke aktivnosti na otvorenom – potraga za trofejima na Petrovaradinskoj tvrđavi (upoznavanje tvrđave koje obuhvata Gradski Muzej i podzemne vojne galerije i tunele). Posle kratkog uvoda o Petrovaradinskoj tvrđavi, njenoj istoriji i arhitekturi, nastavljamo istraživanje dublje i dalje! Učesnici dobijaju mape tvrđave sa obeleženim tačkama koje treba da fotografišu. Neka od mesta su Muzej, vojne galerije (katakombe), uzvišenja i tuneli, stari most i moderan turistički deo tvrđave. Avanturistička potraga za trofejima vraća posetioce u misterioznu i strašnu prošlost, pa u sadašnjost, koja predstavlja drugačiju perspektivu tvrđave. Pauza za ručak. Nakon ručka aktivnosti nastavljamo u Novom Sadu, istražujući grad na neuobičajen način. Centar, Kej, parkovi i ulice pozivaju na istraživanje, uz pomoć mape i instrukcija, tako posetioci sami biraju put kojim se kreću. Garantujemo uzbudljivo i zabavno vreme, sa mnogo usputnih fotografija. Povratak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa i usluga.
Cena: 46 EUR Minimum: 12 osoba
Uključeno: Prevoz AC autobusom visoke turističke klase, razgledanje Petrovaradinske tvrđave, ulaznice za Gradski Muzej i podzemne vojne galerije, 24 sata Panacomp stručno vođstvo, podrška i logistika.

NOVOSADSKA PANORAMA

Panoramsko razgledanje Novog Sada i šetnja istorijskim jezgrom centra grada – Univerzitetski grad, Limani, bulevari, mostovi, Trg Galerija, Dunavska ulica, Zmaj Jovina Ulica, Gradska kuća, Trg slobode, Banovina….. Razgledanje Petrovaradinske tvrđave, sa koje se pruža najlepši pogled na Novi Sad i okolinu, uz posetu Ateljea 61 i upoznavanje sa umetničkom radionicom unikatnih tapiserija. Vožnja do Sremskih Karlovaca i šetnja lepo uređenim baroknim centrom, sa razgledanjem Saborne Crkve, Patrijaršijskog Dvora, Gimnazije, Fontane kod četiri lava, Muzeja meda i vinskog podruma. Kratko predavanje o kulturi življenja upotrebom pčelinjih proizvoda, tradicionalna zakuska i degustacija nadaleko čuvenih fruškogorskih vina u autentičnom vinskom podrumu.
Cena 20 € Minimum 35 osoba
Svakodnevni polasci, na upit
Uključeno: prevoz turističkim autobusom, razgledanje grada i Petrovaradinske tvrđave, poseta umetničkoj galeriji – Ateljeu 61, razgledanje Sremskih Karlovaca, tradicionalna zakuska i degustacija vina, PANACOMP logistika i profesionalno vođstvo
Rok prijave: 10 dana pre početka putovanja

MUZEJ HLEBA I PERKOV SALAŠ


Celodnevni izlet u Fruškoj Gori
Jutarnji polazak iz hotela u Novom Sadu /09,00/ i vožnja prekrasnim padinama Fruške Gore i Nacionalnog Parka do Muzeja hleba u Pećincima. Doček dobrodošlice i razgledanje muzejskih postavki starinskog oruđa, sa predstavljanjem autenticnih načina proizvodnje zitarica i hleba. Degustacija raznih vrsta domaćeg hleba i peciva. Vožnja do manastira Grgetega iz 16. veka, jednog od najlepših srednjovekovnih manastira Fruške Gore i razgledanje. Vožnja do Perkovog salaša, rustičnog gazdinstva u sremačkom selu Neradinu koje se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda. Bogat tradicionalni ručak. Vožnja do Sremskih Karlovaca, kulturnog, duhovnog i obrazovnog centra Srba i razgledanje lepo uređenog baroknog centra : Patrijaršijski dvor, Fontana kod četiri lava, Crkva Svetog Nikole, Gimnazija…. Šetnja do Muzeja meda i kratko predavanje o kvalitetu života upotrebom meda i pčelinjih proizvoda, nakon koje sledi degustacija nekoliko vrsta čuvenih fruškogorskih vina u autentičnom visnkom podrumu. Polazak za Novi Sad. Dolazak u hotel u večernjim satima i kraj programa i usluga.
CENA : 55 EUR Minimum 35 učesnika
Uključeno : prevoz autobusom visoke turističke klase, ulaznica za Muzej hleba, degustacija raznih vrsta domaćeg hleba i peciva, tradicionalni ručakna salašu, degustacija meda i vina, PANACOMP logistika i stručno vođstvo

KRSTARENJE DUNAVOM

08,00 časova Polazak broda ISTAR sa pristana kod hotela Jugoslavija. Plovidba pored Zemuna, Banovaca, Belegiških ada, Starog Slankamena, Krčedina, Beške, Čortanovaca, do Sremskih Karlovaca. Tradicionalni ručak u restoranu na obali Dunava. Razgledanje lepo uređenog barokong centra Sremskih Karlovaca – Patrijaršijski dvor, Crkva Svetog Nikole, Gimnazija, Fontana kod četiri lava…. Poseta Muzeja meda i kratko predavanje o kvalitetu života upotrebom pčelinjih proizvoda i degustacija čuvenih fruškogorskih vina. Polazak autobusa za Beograd, sa dolaskom u Zemun oko 20,00 časova. Kraj programa
CENA: 55 EUR Minimum: 25 učesnika
Popusti za decu 50 %
Uključeno : prevoz brodom ISTAR od Zemuna do Sremskih Karlovaca i autobusom iz Sremskih Karlovaca do Zemuna, razgledanje Sremskih Karlovaca, ručak, degustaija meda i vina, PANACOMP logistika i stručno vođstvo

KRALJEVSKA TURA

Sadržaji visokog stila, kombinovani sa prijatnim doživljajima – “kraljevski zaronite” u kraljevsku Rezidenciju i predivan kompleks koji obuhvata povrsinu od 135 hektara! Uživajte u PANACOMP programu posete Kraljevskog Kompleksa Beograda, koji sadrži obilazak palata, dvorova, salona… /u trajanju od gotovo dva sata/ uglednih porodica, okruženih raskošnim vrtovima, uz prigodno posluženje. Logičan nastavak ovakvog doživljaja je romantična vožnja /noćna/ ekskluzivnim brodom Anima oko Velikog Ratnog ostrva, do Ade Ciganlije i Ade Međice, nakon koje sledi kvalitetna večera u prijatnom ambijentu na obali reke Save…
Cena : 135 EUR Minimum ucesnika : 12
Svakodnevni polasci, na upit!
Uključeno : prevoz turistickim autobusom visoke kategorije, poseta Kraljevskog kompleksa,
osveženje, vožnja brodom, večera, PANACOMP logistika

JAHANJE NA FRUŠKOJ GORI

Jutarnji sastanak u selu Stari Ledinci u Nacionalnom Parku Fruška Gora i organizacija na grupe planinara i jahača konja. Lagana i umerena šetnja od 12 km „Potraga za vodopadom” do manastira Rakovac, duž pešačke rute koja omogućava veći broj mogućnosti za usklađivanje tempa sa fizičkom spremnošću učesnika grupe, povećavajući radost istraživanja i upoznavanja lepota Fruške Gore. Posetioci koji se odluče za jahanje konja dobijaju stručnih instruktora detaljna uputstva radi uspešnog jahanja zdravih konja, koji su godinama posebno odabrani za planinski teren, kao i navikli na različite jahače. Kurs jahanja omogućavaju posetiocima da se osećaju prijatno u sedlu, čak iako je to njihova prvo jahanje. Postoji mogućnost za kombinovano jahanje i jednostavne šetnje, ostavljajući težak izbor posetiocima za koju vrstu uživanja da se opredeli, zbog mnoštva ponuđenih uzbudljivih sadržaja. Tokom pešačenja (planinarenja) i obuke jahanja na Fruškoj Gori primenjuje se posebna pešačka ruta, koja omogućava predah i odmor posetilaca između napornijih i težih delova, u savršenom raspoloženju sve vreme. Kada se završe aktivnosti pešačenja i jahanja, tura se nastavlja razgledanjem manastira Rakovica, uz „monaško” ili zeleno posluženje. Postoji mogućnost fakultativne posete čuvene vinarije u Banoštoru na prelepoj obali Dunava sa bogatim obrokom uz degustaciju vina. Posetiocima je na raspolaganju izbor raznovrsnih radionica, zavisno od sezonalnosti/broja gostiju : priprema domaćih rezanaca za paprikaš, koji su već donekle pripremili ljubazni domaćini, obuke folklora i muzike, radionice starih zanata, obuka veza, ručna izrada korpi i lutaka od slame, slikanje na staklu, pečenje rakije, presipanje vine iz velikih buradi i flaširanje….
Cena: 50 EUR po osobi / Minimum 4 učesnika/
Uključeno: oko 2,5 sata jahanja sa profesionalnim instruktorom jahanja i približno 2 sata pešačenja kroz Frušku Goru, „monaško” ili “zeleno” posluženje, podrška i logistika TA Panacomp zemlja čuda.
Rok prijave: 15 dana pre putovanja

IZLET NA PALIĆ

Celodnevni izlet
Polazak iz Novog Sada u jutarnjim časovima i vožnja do Subotice. Razgledanje lepo uređenog centra Subotice, sa najlepšim primerima stila secesije – Gradska kuća, fontana, crkve. Vožnja do Palića i šetnja oko jezera. Tradicionalni ručak. Vožnja do Vinskog Dvora i degustacija čuvenih „vina sa peska”. Popodnevni polazak za Novi Sad. Večernji dolazak i kraj programa.
Cena : 50 EUR Minimum 25 učesnika
Svakodnevni polasci, na upit Uključeno : prevoz autobusom turističke klase, razgledanje Subotice i Palića, tradicionalni ručak, degustacija vina u vinskom podrumu, PANACOMP logistika i stručno vođstvo

FRUŠKOGORSKA VINSKA TURA

Jednodnevna tura – Fruskogorski vinogradi
Jutarnji polazak iz Beograda i vožnja prelepim obroncima Fruške Gore do Iriga. Poseta Vinarije Kovačević i degustacija čuvenih vina, uz odgovarajuće posluženje hrane. Nastavak vožnje do sela Neradin, uz mogućnost posete manastira Hopova, jednog od 17 najbolje očuvanih i živopisanih manastira u Nacionalnom Parku Fruška Gora. Srdačan doček dobrodošlice od strane domaćina na Perkovom salašu u selu Neradin, obučenih u tradicionalnu sremačku nošnju, uz posluženje domaćom pogačom i solju. Bogat tradicionalni ručak – domaći specijaliteti i lokalna vina. Vožnja do Sremskih Karlovaca, kulturnog, obrazovnog i duhovnog centra Srba, poznatog po mnogobrojnim vinarijama i dugoj vinogradarskoj tradiciji. Poseta vinariji/vinogradu i razgovor sa renomiranim proizvođačem vina. Degustacija vrhunskih fruškogorskih vina u dva autentična vinska podruma u Sremskim Karlovcima, sa mogućnošću kupovine vina. Kratka šetnja lepo uređenim baroknim centrom Sremskih Karlovaca – Patrijarški dvor, Fontana četiri lava, crka Svetog Nikole, Gimnazija… Kasni popodnevni polazak za Beograd sa večernjim dolaskom. Kraj programa i usluga.
CENA: 67,50 EUR po osobi Minimum 20 osoba
Uključeno: prevoz udobnim turističim vozilom, degustacija dve vrste vina sa zakuskom u vinariji Kovačević, bogat tradicionalni ručak na Perkovom salašu /piće dobrodošlice, supa, 2 vrste glavnog jela, sveža salata, pita od jabuka, 0.5 l crvenog ili belog vina i 0,5 l mineralne vode/, degustacija 8 vrsta vina u vinskim podrumima u Sremskim Karlovcima i čuvenog bermeta /desertno vino/, PANACOMP logistika i profesionalno vođstvo
Rok prijave: 10 dana pre putovanja

DUNAVSKI RAFTING I KANUING

Dunavski rafting i kanuing
Poludnevni izlet
Reka Dunav je glavni put do avanture, najbolja kada se vozi kanu ili kajak. Piće dobrodošlice na Štrandu, glavnoj novosadskoj plaži na Dunavu. Oblačenje rafting jakni i splavarske opreme /vesla/ i kratka obuka o veslanju na kanuu od strane stručnog veslača-instruktora splavarenja. Polazak kanuima duž rukavca reke Dunav do glavnog dela Dunava, dok katamaran “Plivajuće Ostrvo” prati veslače i kanue radi prijatnog osećaja sigurnosti. Veslanje ispod mosta u Sremskoj Kamenici, pored Dunavske plaže do krivine Dunava, odakle se lagano vesla i plovi pored Petrovaradinske tvrđave i mostova do ušća kanala u Dunav i dalje do divlje koviljske močvare. Ručak na otvorenom (pečena riba ili gulaš). Povratak autobusom do Novog Sada i kraj programa.
CENA: 35 EUR Minimum 10 učesnika
Uključeno: piće dobrodošlice, kanu obuka, kanu oprema i pribor, pratnja plovidbom katamarana Plivajuće ostrvo, tradicionalni ručak na otvorenom, prevoz autobusom Prijava: 15 dana pre polaska
 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer